2004

Paardenmarkt 2004 was een groot succes op de Hoogdag van het Paard !!!

Niet minder dan 208 dieren werden aangeboden.

onder verdeeld in pony’s,ezels en een groot aantal Belgische trekpaarden.

 

 

Krombeke Koerse blijft volksfeest bij uitstek.

Met tientallen worstenkraampjes en duizenden liters bier. Het evenement ontstond in 1912 toen een aantal plaatselijke paardenhandelaars eens definitief wilden weten wie nu het snelste paard had. De koers werd een jaarlijkse traditie, die werd gelopen op de straatstenen van het dorpcentrum. Tot gaia roet in het eten kwam gooien, met als gevolg dat de straatpaarden koersen verboden werden in 1993.Het comité schakelde over naar paardenkoersen in een weide, om zo de folklore te behouden.

 

Weergoden zijn Krombeke bijzonder gunstig gezind.

Op de paardenkoers weide genoot iedereen met volle teugen van het gebrachte spektakel.

De grote massa was andermaal aanwezig en de feestelijke sfeer was niet kapot te krijgen.

Door het publiek werd evenwel het meest uitgekeken naar de plaatselijke menner André Lemahieu ( 77 jaar ) zou hij al dan niet deel nemen aan de Streekkoers. Aan de start zagen we wel Krombekenaren Freddy en Mario Copaert, Rik en Bart Bonduelle uit Poperinge en Johan Fossaert.

 

 

André Lemahieu: Dit jaar mocht ik niet delen.

Zowel mijn kinderen,de leden van het comité als mijn huisdokter hebben het verboden. Vorig jaar viel ik tijdens de koers uit de sulky. Voor het eerst in 55 jaar kon ik niet deelnemen. Ik nam 54 jaar deel en won ik meer dan 25 keer. Misschien ben ik er volgend jaar weer bij!!!

 

Paardenkoers 2004

Na de paardenkoersen 2004………..

 Gezellig napraten met muziek, dans, pintje…..tot in de vroege uurtjes.