2014

Veel volk op het Feest van het Paard in Krombeke

Het Feest van het Paard werd weer een groot succes!

Het mooi weer was ook van de partij en dat maakte het feest dubbel aangenaam.

Ongeveer 140 dieren – paarden, pony’s, veulens, mini-paardjes, geiten en ezels- stonden gestald in de straat. Een bont allegaartje afgewisseld met een 20-tal standhouders die accessoires aan de man probeerden te brengen.

Er werd gekeurd en gekeken en iedereen zag dat het weer goed vertoeven was in Krombeke.

Tegen 17u zakte het volk af naar de weide waar er 6 drafkoersen in finale stonden.

Het was over de koppen lopen tegen dat de koers met Belgische boerenpaarden aan de beurt was Het blijft steeds spectaculair om te zien hoe deze zware logge dieren met hun ruiters toch nog in staat zijn om het tegen elkaar op te nemen. De wei daverde en dat wist het publiek wel te smaken.

Als laatste volgde de lang naar uitgekeken Grote Steeple. Voor het eerst waren er 11 deelnemers en die zorgden voor een waar spektakel. Enkele paarden moesten opgeven doordat ze niet over de beek durfden .De haag werd zowaar vertrappeld, maar de aanhouders bleven doorgaan. Het werd een spannende Steeple.

Na de koersen werd nog lang nagepraat in de weide, terwijl een deel van het publiek afzakte naar het Krombekeplein. Daar kon je genieten van de Mini Maxi Band met Luc Snaet en de coverband Strawberry Jam.

Toen het al lang donker was en het bier op was in de weide, werd er op het Krombekeplein tot in de vroege uurtjes doorgefeest op de openluchtfuif met DJ Verhille.

De organisatoren konden nog maar eens terugblikken op een geslaagd Feest van Het Paard.

Feesten, daar kennen ze wat van in Krombeke!